March 2016

8 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of March 2016.

11 Këshilla për Sipërmarrësit e Rinj

Përpara se të përveshësh mëngët dhe të aplikosh për t’u bërë pjesë e Programit të Vetëpunësimit, ndiq këshillat e tre ekspertëve që e njohin mirë fushën e sipërmarrjes. Ke kohë të aplikosh deri më 15 prill! Dritan Mezini – Sipërmarrës Ingrid Xhaja – Sipërmarrëse Prof. Dr. Ilia Kristo – Ekspert Ekonomie https://www.youtube.com/watch?v=3z5hACyepcA

Elio Qoshi

Mirësevini në Podcastin e Karrierës! Në episodin e 5-të të podcastit të karrierës do të njihemi me Elio Qoshin, një nga sipërmarrësit më të rinj të podcastit. Elio tregon eksperiencën e tij të deritanishme si sipërmarrës në fushën e open data / software si dhe digital design. Dëgjim të këndshëm! Shkarkoni Në këtë hapësirë do të ndajmë me ju histori personale të rrëfyera nga të rinj të suksesshëm të cilët ja kanë dale në tregun e punës.

Tobi Gessler

Mirësevini në Podcastin e Karrierës! Në episodin 4 të podcastit të karrierës do të njiheni me Tobi Gessler, një zvicerian i apasionuar me sportin e mountain bike. Tobi ka kthyer pasionin e tij në biznes duke themeluar Ride Albania Mountain Biking. Një biznes social dhe ekologjik që ofron udhëtime me bicikletë nëpër malet e Shqipërisë nëpërmjet guidave. Dëgjim të këndshëm! Shkarkoni Në këtë hapësirë do të ndajmë me ju histori personale të rrëfyera nga të rinj të suksesshëm të cilët ja kanë dale në tregun e punës.

Programi i Vetëpunësimit

I ri deri në 30 vjeç? Ke dëshirën dhe ambicjen për të krijuar biznesin tënd? Sfidoje veten duke u bërë pjesë e Programit të Vetëpunësimit. Në pak muaj do të mund të kalitësh dhe të sprovosh aftësitë e tua sipërmarrëse. Njihu me Programin e Vetëpunësimit https://youtu.be/oJOz8_YnUsI

#JoVetemNe8Mars

UNDP Shqipëri mblodhi së bashku 50 të rinj për të ideuar dhe zhvilluar një produkt i cili synon ndërgjegjësimin e vet të rinjve mbi dhunën me bazë gjinore, duke përdorur metodologjinë inovative të Design Thinking. Ndiqni fushatën e tyre #JoVetemNe8Mars.

#JoVetemNe8Mars – From Prototype to Product

Follow the journey of the winning team in developing their prototype into a real product. Their viral campaign will be launched on March 8th and aims to raise awareness among youth on Gender Based Violence.

https://www.youtube.com/watch?v=0HXfCy38qaw

Guest Blogger – Anisa Gjini, Winning Team Member

After winning the UNDP Innovation Bootcamp on Gender Based Violence, the real work started for us. Our campaign to raise awareness for domestic violence would use a scenario of violence enacted by actors, and capture the reactions of people watching the scene. Our set up would be at a busy square in town where we would put a red door behind which violence was happening. Excitement was high. The four of us were thrilled not only that we won, but that we also got some funding to turn the idea into reality. Time was limited, the budget was small but we were determined that would be able to implement what we had ideated, and the mock prototype looked fab. Then, completely unexpected something happened to give us the first blow. The “red door in the square” idea was being used in a TV commercial. We had to alter that part of our prototype. This was the hardest part. We were back to generating ideas how to create a prop where violence could be seen by passersby in the street. Time was running out, would we be able to finish on time? Would we be able to do something else within the constraints of the budget we had?

Podcasti i Karrierës No.3 Pezana Rexha

Mirësevini në Podcastin e Karrierës! Në këtë hapësirë do të ndajmë me ju histori personale të rrëfyera nga të rinj të suksesshëm të cilët ja kanë dale në tregun e punës. Ndiqni rrugëtimin e Pezana Rexhës nga diplomimi për arkitekturë në krijimin e punishtes së saj Design by Pana. Një kompani sociale dhe ekologjike që dizenjon dhe prodhon moblije me dru të ricikluar. Dëgjim të këndshëm! Shkarkoni

Navigate