Njihuni me finalistët e parë të Programit të Vetëpunësimit

Në mars të këtij viti, Programi i Vetëpunësimit shpalli të hapura aplikimet për të mbështetur të rinj që kanë dëshirën dhe vizionin për të ndërtuar biznesin e tyre. Nga mbi 400 të rinj të cilët aplikuan nga e gjithë Shqipëria, 75 arritën të kualifikoheshin për fazën e trajnimit gjatë periudhës qershor – gusht 2016. Kjo fazë sëbashku me atë të mentorimit nga ekspertë të fushave të ndryshme, përgatiti 60 prej tyre me një plan biznesi të konsoliduar me të cilin ata mund të regjistronim biznesin e tyre. 40 të rinj do të mbështetet për 1) regjistrimin formal të biznesit pranë Qendrës Kombëtare të Regjistrimit (QKR); 2) mbështetje financiare për blerjen e pajisjeve dhe / ose materialeve deri në vlerën 500,000 Lekë; 3) mbështetje këshillimore ligjore dhe financiare gjatë vitit të pare të operimit të biznesit.

Njihuni më poshtë me disa nga finalistët e parë:

unpd-te-perzgjedhurit-61
Anna’s Couture – Atelie mode e cila përdor materiale të reciklueshme dhe ofron shërbim blerje online
unpd-te-perzgjedhurit-8
Organic Market “Bio e la vita” – Produkte bio, fruta, perime, lëngje frutash dhe smoothies
unpd-te-perzgjedhurit-7
Trasta O Nona – Çanta të punuara me materiale që nuk dëmtojnë mjedisin kryesisht për markete por jo vetëm
unpd-te-perzgjedhurit-4
Përmet Rafting – Ofrimin e një shërbimi të ri në sportin e raftingut duke përfshirë kanoen individuale
unpd-te-perzgjedhurit-55
Emaira – Produkte artizanale të punuara me dorë
unpd-te-perzgjedhurit-56
EcoWe – Shërbime ushqimi me bicikletë
unpd-te-perzgjedhurit-6
Migi’s Boutique – Produkte delikates nga zona e Dibrës
unpd-te-perzgjedhurit-5
Floren – Dyqan lulesh
20161020_101721
Black Box – Video produksion nëpërmjet teknologjisë së re
20161020_100314
NEOCharger – Bateri karikuese për t’u vendosur poshtë tavolinave të kafeneve / restoranteve
20161020_100229
Livando – Prodhimi i livandos dhe produkteve të saj si esenca, recel etj.
20161020_101436
Print.IT – Aplikacion që mundëson printimin nga vendndodhje të ndryshme nëpërmjet një karte personale
aeterno
Aeterno – Shitje online e rrobave te stiluara në bashkëpunim me designers të rinj

Programi i Vetëpunësimit zbatohet nga UNDP në bashkëpunim me Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë dhe mbështet të rinjtë që kanë dëshirën dhe vizionin për të ndërtuar biznesin e tyre. Nëpërmjet trajnimit mbi vetëpunësimin, këshillimeve të vazhdueshme gjatë gjithë fazave të programit, dhe mbështetjes financiare (në formën e pajisjeve dhe / ose materialeve) programi asiston në transformimin e ideve në biznese të qëndrueshme.

 

Navigate