May 2017

2 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of May 2017.

Open Data Hackathon

Rreth një muaj nga lancimi i portalit të parë me të dhëna të hapura në vend, Opendata.tirana.al hakatoni me fokus në përdorimin e të dhënave të hapura, mblodhi sëbashku mbi 15 vajza të përfshira në fushën e teknologjisë për të punuar mbi të dhënat e hapura të portalit të Bashkisë së Tiranës. Në bashkëpunim me të rinjtë e Open Labs Hackerspace  dhe Open Diversity project, vajzat hakere, punuan për të analizuar portalin e të dhënave dhe për të propozuar ndryshime dhe përmirësim në të. Pjesëmarrësit punuan në 6 grupe të vogla, duke analizuar strukturën e portalit dhe të dhënat e publikuara, duke shkruar kod, dhe duke propozuar përmirësime konkrete në portal. Pas një dite intensive, grupet prezantuan sygjerimet e tyre teknike për një portal më cilësor. Grupi i parë: Bug Tracking System Përshkrimi: Krijimi i një Bug Tracking System nëpërmjet përdorimit të Github, ku çdo përdorues do të ketë mundësinë…

Tashmë të vetëpunësuar me mbështetjen e Programit të Vetëpunësimit

Rreth një viti më parë Edmiri, Xhulia, Megi dhe Tani ishin duke studjuar ose duke punuar për dikë tjetër. Sot, ata drejtojnë bizneset e tyre falë mbështjetjes së Programit të Vetëpunësimit. Ndiqni disa momente nga jeta e tyre si sipërmarrës të rinj. Kjo video u realizuar nga Tan Kazazi, një prej finalistëve të Programit të Vetëpunësimit 2016. https://youtu.be/Mx6z3Q-m5SU Programi i Vetëpunësimit mbështet të rinjtë që kanë dëshirën dhe vizionin për të ndërtuar biznesin e tyre. Nëpërmjet trajnimit mbi vetëpunësimin, këshillimeve të vazhdueshme gjatë gjithë fazave të programit, dhe mbështetjes financiare (në formën e pajisjeve dhe / ose materialeve), programi asiston në transformimin e ideve në biznese të qëndrueshme. Programi zbatohet nga UNDP me mbështetjen e Qeverisë Svicerane.

Navigate