Arsimi dhe

1 Posts Back Home

Hoteleri /Turizëm Anxhela Koshi – Sarandë

Anxhela, 19 vjeҁ, është maturante në degën Hoteleri – Turizëm pranë shkollës së mesme Antoni Thanasi, Sarandë. Lindur dhe rritur në Greqi deri në moshën 14 – vjeҁare, kthehet sëbashku me familjen në Shqipëri pas krizës ekonomike. Ndonëse nga Gjirokastra vendosin të jetojnë në Sarandë, duke qënë se mundësitë për të gjetur një punë janë më të shumta. Në krye të katër viteve, Anxhelën e ndajnë vetëm pak muaj nga marrja e dipllomës së maturës,ashtu sikurse pak kilometra nga vendi ku ajo dëshiron të kthehet, tashmë për të punuar në zanatin e saj si guzhiniere. Përse zgjodhe Arsimin Profesional? Kur isha më e vogël dhe jetoja në Greqi, mbaj mend herën e parë kur pashë programin e gatimit “Masterchef Junior”. Më bëri shumë përshtypje, dhe menjëherë i thashë mamit se doja të filloja ti gatuaja unë gjellët e shtëpise. Sa më shumë gatuaja, aq më shumë më pëlqente, e kështu…

Navigate