Girls Coding

1 Posts Back Home

Open Data Hackathon

Rreth një muaj nga lancimi i portalit të parë me të dhëna të hapura në vend, Opendata.tirana.al hakatoni me fokus në përdorimin e të dhënave të hapura, mblodhi sëbashku mbi 15 vajza të përfshira në fushën e teknologjisë për të punuar mbi të dhënat e hapura të portalit të Bashkisë së Tiranës. Në bashkëpunim me të rinjtë e Open Labs Hackerspace  dhe Open Diversity project, vajzat hakere, punuan për të analizuar portalin e të dhënave dhe për të propozuar ndryshime dhe përmirësim në të. Pjesëmarrësit punuan në 6 grupe të vogla, duke analizuar strukturën e portalit dhe të dhënat e publikuara, duke shkruar kod, dhe duke propozuar përmirësime konkrete në portal. Pas një dite intensive, grupet prezantuan sygjerimet e tyre teknike për një portal më cilësor. Grupi i parë: Bug Tracking System Përshkrimi: Krijimi i një Bug Tracking System nëpërmjet përdorimit të Github, ku çdo përdorues do të ketë mundësinë…

Navigate