Programi i Vetepunesimit

10 Posts Back Home

Sipërmarrësit e Programit të Vetëpunësimit

Njihuni me tre nga sipërmarrësit e rinj të Programit të Vetëpunësimit, Zamirën, Dritanin dhe Neradën. Secili në fushën e tij, nga hapja e një dyqani lulesh, tek ofrimi i shërbimeve IT, apo krijimi i një dyqani suveniresh me produkte të punuara me dorë, prej më shumë se tre muajsh, ata po provojnë forcat e tyre si sipërmarrës të rinj. https://youtu.be/GzfMeu9E-9Q Programi i Vetëpunësimit mbështet të rinjtë që kanë dëshirën dhe vizionin për të ndërtuar biznesin e tyre. Nëpërmjet trajnimit mbi vetëpunësimin, këshillimeve të vazhdueshme gjatë gjithë fazave të programit, dhe mbështetjes financiare (në formën e pajisjeve dhe / ose materialeve), programi asiston në transformimin e ideve në biznese të qëndrueshme. Programi zbatohet nga UNDP me mbështetjen e Qeverisë Svicerane.

Supporting youth to become entrepreneurs: Migi’s Food Boutique

If you ever go to Tirana, do visit Migi’s Food Boutique. It offers a unique food experience. She has put her heart and mind into this business. It was not easy to get there. With commitment, right guidance, coaching and hard work she succeeded.  Here is her story: “I have a Bachelor’s degree in Finance and Banking from the University of Tirana. Like many of my friends, I was in search for a job for more than a year. Many job interviews, did not translate into anything concrete. One day I saw an announcement on UNDP Facebook calling on interested young people  to submit  their business ideas  and join the Self-Employment Programme. I considered this a brilliant opportunity.”. In March 2016, UNDP launched the Self-employment Programme targeting youth between 18 –30, who were interested in bringing to life  their business ideas. 440 young people from across the country applied to…

Tashmë të vetëpunësuar me mbështetjen e Programit të Vetëpunësimit

Rreth një viti më parë Edmiri, Xhulia, Megi dhe Tani ishin duke studjuar ose duke punuar për dikë tjetër. Sot, ata drejtojnë bizneset e tyre falë mbështjetjes së Programit të Vetëpunësimit. Ndiqni disa momente nga jeta e tyre si sipërmarrës të rinj. Kjo video u realizuar nga Tan Kazazi, një prej finalistëve të Programit të Vetëpunësimit 2016. https://youtu.be/Mx6z3Q-m5SU Programi i Vetëpunësimit mbështet të rinjtë që kanë dëshirën dhe vizionin për të ndërtuar biznesin e tyre. Nëpërmjet trajnimit mbi vetëpunësimin, këshillimeve të vazhdueshme gjatë gjithë fazave të programit, dhe mbështetjes financiare (në formën e pajisjeve dhe / ose materialeve), programi asiston në transformimin e ideve në biznese të qëndrueshme. Programi zbatohet nga UNDP me mbështetjen e Qeverisë Svicerane.

Prezantohen idetë e biznesit – Programi i Vetëpunësimit

Programi i Vetëpunësimit ka mbyllur fazën e trajnimit për pjesëmarrësit e Programit të Vetëpunësimit për këtë pranverë. Njihuni me të rinjtë dhe idetë e tyre të biznesit!Arlind Turkeshi/Debora Bilani – Restorant i cili shërben kryesisht “take away” pasta. Ornela Memushi – Ideja ime e biznesit ka të bëjë me frutat e thata, duke nisur në në fillim me farat e kungullit dhe më vonë me arrat, lajthitë dhe gështenjat. Përveç kësaj, edhe përgatitja e reçelit të kungullit në mënyrë artizanale duke përdorur pjesën që mbetet nga kungulli pas marrjes së farave.Kristian Kurti – Hapja e nje dyqani online me aksesorë dhe paisje ndihmëse për telefona Ilvana Dedja – Dyqan me aksesorë për kafshë dhe vecanërisht qentë.Valentina Prenga – Ideja konsiston në hapjen e një studioje fotografie, filmimi dhe montazhi.Nikolina Qirjazi – Krijimi i një platforme online këshilluese dhe mbështetëse për shtatzaninë dhe prindërimin.Reald Isaku – Krijimin e një grupi profesionist…

Prezantohen idetë e biznesit – Programi i Vetëpunësimit

Programi i Vetëpunësimit ka mbyllur fazën e trajnimit për pjesëmarrësit e Programit të Vetëpunësimit për këtë pranverë. Njihuni me të rinjtë dhe idetë e tyre të biznesit!Gerand Matraku – Krjimi i një Team Managment/ Team Communication platform; krijimi i CRM & billing të integruar edhe me projekt tracking and collaboration; Platforme POS për magazina.Motrat Viso – Organic Vision do të jetë një start up që promovon jetesën e shëndetshme nëpërmjet: -programeve të personalizuara fitnesi; – programeve ushqimore dietike të personalizuara; – dieta ushqimore të gatuara me ushqime organike si dhe vakte ushqimore organike business lunch.Rakip Belishaku – Ideja konsiston në krijimin e një partneriteti me fermerët që kultivojnë ullirin duke i ofruar asistencë teknike dhe ndjekje hap pas hapi të proceseve për prodhimin e vajit të ullirit të kontrolluar dhe me standard të lartë.  Besmir Ferzaj –  Letra, materiale plastike, qelqi, alumini e metale të tjera mund ti kthejme në…

Prezantohen idetë e biznesit – Programi i Vetëpunësimit

Programi i Vetëpunësimit ka mbyllur fazën e trajnimit për disa nga pjesëmarrësit e tij. Njihuni me të rinjtë dhe idetë e tyre të biznesit!Joniada Roko – Një zyrë e cila do të ofrojë konsulencë dhe shërbime financiare  Ofrimi i trajnimeve në fushën e fiskalitetit dhe financës për studentët të sapo diplomuar në degë të ndryshme të ekonomise të cilët kurrikula mesimore nuk u jep njohuri te nevojshme për anën praktike te funksionimit te biznesit qe nga çelja deri në mbyllje të tij.Mikel Zito – Krijimi i një ferme moderne europiane për mbarshtimin e lepuritRiza Gjyla – Ideja e biznesit konsiston në ngritjen e një njësie biznesi me qëllim kryesor tregtimin e produktit ushqimor, vaj ulliri, nga prodhuesit fillestar, fermerët që kanë teprica suficitare drejt njësive me teprica deficitare të këtij produkti.Ina Fasko – Prodhimi i produkteve kozmetike si kremra, sapune, shampoo, hidratues, scrube,maska per fytyren dhe floket. Praktikisht produkte për…

Prezantohen idetë e biznesit – Programi i Vetëpunësimit

Programi i Vetëpunësimit ka mbyllur fazën e trajnimit për disa nga pjesëmarrësit e tij. Njihuni me të rinjtë dhe idetë e tyre të biznesit!Inva Veliu – Ketri Web – Kompani ndërtimi faqesh interneti, e cila do ofrojë gjithashtu edhe shërbime plotësuese si hostim, mirëmbajtje dhe marketing online.Erlinda Saci – Smiling Hands – Sallon për punimin e thonjëve.Ilirjana Uka – at Friends – Hapja e një bar-i, i cili do të jetë identik me Central Park në serialin FRIENDS.Donalda Rapo – Akademia e Dadove – Shërbime përkujdesjeje për fëmijët dhe familjen. Ngritja dhe zhvillimi i një qendre trajnimi dhe ofrimi të shërbimeve të perkujdesjes ndaj fëmijëve dhe familjeve në formën e shërbimeve të “Dadove”. Ardenisa Hila – Kultivimi dhe prodhimi i kungujve meksikanë (dekorativ) dhe ndërtimi i një restoranti modest ku të shërbehen produkte me bazë kungulli.Rigers Male – Ngritja e një pike e cila do të ofrojë produkte peshku të…

Prezantohen idetë e biznesit – Programi i Vetëpunësimit

Programi i Vetëpunësimit ka mbyllur fazën e trajnimit për disa nga pjesëmarrësit e tij. Njihuni me të rinjtë dhe idetë e tyre të biznesit!Daniel Shahollari Guest House në një nga lagjet karakteristike të qytetit të KorҁesErgys Biznesi “Wheelys Bike Cafe”. Baza e këtij biznesi konsiston në nje biciklete e cila është e pajisur me panele diellore për furnizimin me energji, dhe një helikë e cila do të shërbejë për të furnizuar me energji mjetet dhe pajisjet e nevojshme të punës. Produktet kryesore të biznesit do të jenë kafe 100% organike, çokollatë me mana dhe fruta të thata dhe bazë 100% kakaoje, smoothies me bazë qumështi, kosi dhe akullore, lëngje frutash, si edhe alfajor me miell, mjalt, bajame dhe kanellë.Muharrem Hoxha Zhvillimi i produktit të turizmit aventurë dhe jetësor të eksplorimit të malit të Tomorrit, Berat nëpërmjet karavanit me mushka dhe hiking.Në bashkëpunim me komunitetin rural do arrihet të krijohet një…

10 idetë e para të biznesit

Programi i Vetëpunësimit ka mbyllur fazën e trajnimit për disa nga pjesëmarrësit e tij. Njihuni me 10 idetë e para të biznesit! Ervin Kalemi Kam krijuar një Superhero virtual (www.SuperPubler.com) i cili ndihmon njerëzit, kryesisht bizneset, në menaxhimin e postimeve në rrjetet sociale.Iva Halilaj: Krijimi i një platforme online ku arkitektët dhe klientët zgjedhin produktet dhe bashkëpunëtorët. Shërbimi e-commerce do të mundësojë blerjen e produkteve të nevojshme për realizimin e një projekti.  Ana Shkreta: Program i menaxhimit të inventarit i cili përfshin regjistrimin e produkteve me një barcode reader, konfigurimin 3D të magazinës, integrimi me e-commerce dhe njoftimi për riporositje. Reidi Qyrky: Kemi krijuar një paisje në formën e smartphonit e cila do te montohet në çdo tavolinë, dhomë hoteli, shezlong, e do të komunikojë me një program qëndror. Kjo paisje do të krijojë mundësinë e të porositurit pa patur nevojë për kamarierë. Nerajda Dado: Faqe online me punimet e…

#vetëpunësimi snapshots

Ndiqni përshtypjet e disa prej pjesëmarrësve të Programit të Vetëpunësimit gjatë fazës së trajnimit.Vitjola dhe Kristinka Viso, 30 vjeҁ, Master në arkitekturë, Universiteti i Tiranës Si ratë në kontakt me programin? Nëpërmjet kontakteve personale. Cila është ideja juaj e biznesit? Nutrition coaching për personat me një masë trupore (BMI) mbi normën. Kemi kohë që punojmë për të ndërtuar një program motivues për një jetë më të shëndetshme. Çfarë mësuat gjatë trajnimit të vetëpunësimit? Për ne ishte me vlerë mënyra se si të targetojmë më mirë klientët tanë. Sa të realizueshme e shikoni idenë tuaj pas trajnimit? 100% të sigurt. Kemi rreth 6 muaj që punojmë për ta konceptuar biznesin tonë.Julvin Marku, 19 vjeҁ, Informatik Ekonomike, Universiteti i Tiranës Si re në kontakt me programin? Nëpërmjet disa miqve. Cila është ideja jote e biznesit? Krijimimi i një plantacioni prej 10 dylym me lajthi. Im atë është agronom, dhe shumë gjëra mi…

Navigate